Uvijek nudimo optimalno rješenje - što znači da smo u potrazi za onim što vama ostvaruje maksimum želja uz minimum investicije.
Projektiranju pristupamo temeljito od početka i inzistiramo na uključenosti pri Idejnom projektu. Zgrade su vrlo složene građevine i za uspješno korištenje kasnije, ali i isplativost investicije, bitan je zajednički angažman od samog početka.
Investitoru nudimo projektno rješenje koje je najjeftinije, a zadovoljava njegove potrebe. Prilika surađivati s kvalitetnim i iskusnim projektantima koji će rado odgovoriti na vaša pitanja.

Kod nas se možete odlučiti za besplatnu provjeru projektiranih dijelova zgrade koji utječu na ugodu i potrošnju energije. Ukoliko ima prostora za uštede, naplaćujemo se isključivo iz dijela uštede.

Detaljno poznavanje Tehničkih propisa koji određuju potrebnu kvalitetu izgradnje zgrada koje podliježu(ili ne podliježu) nZEB-u standardu i ovlaštenost za projektiranje zgrada po Passive House standardu kao vodećem standardu u ugodi i potrošnji energije.
Pasivna Kuća je dobila naziv po ideji da što više energije za grijanje kuće dođe iz "pasivnih" izvora poput sunca ili ljudi i opreme koji se nalaze u prostoru. Na isti način se pomoću pasivnih mjera zasjenjenja ili noćnog prozračivanja snižava potrebna energija za hlađenje. Projektiranje zgrada koje traže iznimno malo energije za nadoknaditi sustavom grijanja ili hlađenja rezultira niskom potrošnjom i malim sustavima grijanja, što na kraju donosi povoljniju investiciju.
Gradnja po Standardu Pasivne Kuće je u prosjeku viša od uobičajene gradnje. Ta razlika se kreće u rasponu od 0% do 20%. Točna razlika ovisi o više faktora poput: veličine zgrade, namjene i predviđenog sadržaja.
Kod većih objekata ili objekata s luksuznijim sadržajem, razlika u početnoj investiciji je minimalna ili potpuno iščezava, dok je kod rekonstrukcija manjih objekata razlika najveća.

Pri odluci svakako treba uzeti u obzir uštedu u režijama, koje su iznimno niske, ali i neusporedivo veći komfor koji Pasivna Kuća pruža.

Ovlašteni smo projektanti Pasivnih Kuća od 2021. godine i može nas se naći na popisu certificiranih projektanata Pasivnih Kuća na stranicama Passive House Instituta iz Darmstata.

CPHD Global Map

Sudjelovali smo u nekolicini projekata Pasivnih Kuća u RH od kojih je dio u procesu certifikacije i ponosni smo reći da se prve Pasivne Kuće u Hrvatskoj koje smo projektirali već grade!